Dömi hajnalban pisilni ment…

Dömi korán reggel kitámolygott a sátorból pisilni. Nagyon hamar felébredt amikor meglátta, hogy mindent elvitt a víz. Se hajó, se semmi. A Duna 1m-t emelkedett. Felkiáltott: Gyerekek! Nincs semmink! Mindenünk elúszott!

Ilyen gyorsan még sosem ébredtünk fel. A többiek egy emberként ugrottak ki a sátorból. Reménykedve néztünk körül, amikor észrevettük a kenunkat 30 m-re, felakadva egy uszadék fatörzsön. Azonnal ledobáltuk pizsamáinkat es mentettük a menthetőt. Örültünk, hogy megtaláltuk a kenukat, még nagyobb volt a boldogság, amikor a lapátok – mind a négy –  elkerültek! Megtaláltunk néhány dobozt és a hűtőládát. Sajnos, azt a képet nem tudjuk visszaadni, amkor Éva meztelenül az úszadék fa tetején állva diszkoszvető mozdulattal dobta ki a tosziga [vontató kocsi] megmaradt kerekét. Ezzel a paraszt olimpián dobogós helyezést ért el. A második dobással a célba dobó versenyben sikeresen eltalálta a célt az üléssel. A cél : Judit volt. A harmadik szám : gerenda gyakorlat. Ezzel tudott kijönni a kenuba. Negyedik szám: 20 m-es kenu páros Judittal, hegymenetes rafting, még mindig meztelenül a táborborhelyig. Ezekről a versenyszámokról nem készültek képek. De nem is kell, mert örökre a retinánkba égtek. A történtek ellenére sírva-röhögve és vacogva küzdöttük végig ezt a másfél órát. 

Az életmentő uszadékfa

A veszteség lista: technikai hordó. Ebben volt a gázpalack, balta, kötelek, bogrács, edények, Liza két heti összeválogatott menüje. Nincs meg a kis asztal, pöttyös sámli, bogrács, három láb. 

Bánatunkban, örömünkben kockára fagyva visszafeküdtünk aludni. 

Felébredés és kávézás után megszárítottuk a holminkat, összecsomagoltunk. Indulás után megtaláltunk néhány cuccunkat. Legjobban Éva fél pár papucsának örültünk. 

15 km után kikötöttünk egy piros ernyős hajónál. A parton egy kedves kis étterembe ültünk be, mivel nem tudunk főzni (nincs miben és nincs min). Hosszasan ebédeltünk, de nem mentünk tovább. Ennyi izgalom mára elég volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük