Csere és Pozsony

Az éjszakai vihar után korán reggel 9 órakor szép időre ébredtünk. Rövid idő alatt összeszedtük magunkat és fél 12kor már indultunk is be városnézésre. Boklászás közben összeismerkedtünk egy magyar nyugdíjas csoporttal, akiknek profi idegenvezetőjük volt. Így rájuk vágtuk a mágnest.

Bejártuk a várost, úgy látjuk nagyon sokat fejlődött. Megnéztük a Városházát, Prímás palotát, Kék templomot, de a csúcs a Koronázási templom volt. Itt koronáztak meg tíz királyunkat és Mária Teréziát. Ekkorra megérkezett Tünde és meglepetésként Rita. Ezt megünnepelni beültünk az első kocsmába, ahol nagy nevetések közepette elevenítettük fel az előző évek történeteit. Az ideivel kapcsolatban sokat emlegettük Szent Pumuklit (Edit Nepomuki helyett), mint védőszentünket.

A Tündi által hozott töpörtyű nemzetközi hírnévre tett szert, rövid idő alatt elfogyott, de nem mi ettük meg. Szlovák sporttársaink rárepültek, és hosszasan köröztek a szalonna és töpörtyű halom fölött. Mindent megettek. Dömi és Judit egymás lábát rugdosták: mentsük meg a reggelinket legalább.

De reggelire már csak granolat tudunk majd enni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük