Komárom

Jelszó: Reggeli kávé délben 

Nehezen tudtuk rávenni magunkat reggel az elindulásra. Sokáig tartott a pakolálszás, molyolgattunk, fürödtünk néhány menetet és fél óránként elhatároztuk, hogy rögtön indulunk.  De még egyet fürödtünk, ittunk egyet, miközben halk sikoly kíséretében Edit egy egeret rázott ki az otthonról hozott finom illatos göncei közül. Tanulság: nem kell annyit mosni. Nem tudtuk megállapítottani, ki ijedt meg jobban. A tökörészést egyébként az indokolta, hogy ritka jó tábor helyet találtunk az előző este, egy sziget sóderos déli csücskén. Egyik oldalon a fürdőszoba, másik oldalon a nappali.

Minden erőnk megfeszítésével 500 m-t eveztünk lefelé a következő kávé és a reggeliző helyig. Ez alatt sikerült elsüllyeszteni Éva (Pali) székét. Ez a trehány csomagolás eredménye. Ezért szegény Éva már a parton is gubbaszt nem csak az ülésdeszkán. Innentől kezdve Éva egész napja egy nagy gubbasztás. 

Sok fürdéssel estére elértük Komáromot. 

Indulás óta keresünk olyan éttermet, ahol van hal étel. Most találtuk meg Komáromban a Vágon felevezve. Sátor helyet keresve néhány pecás damiljába akadtunk, akik nem túl kedvesen bekiabáltak nekünk :

– ” Nem látja, hogy itt állok?

-Azt látom, csak a damilt nem látom.

– De férje az látja.

– Hagyjad már, nem látod, hogy be vannak nyomva, mint állat!?”

 A ma esti táborhelyünk a Vág torkolatánál van ettől a helyszíntől kissé messzebb, ahonnan szemmel tarthatjuk a dunai hajó forgalmat és az Esztergomi Suzuki gyár termelési mennyiségét, amit hajóval és vonattal szállítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük