AUGUSZTUS 7. péntek

Arra panaszkodtok, hogy száraz, unalmas a blog. Még is, mit akartok? Akadjunk fel egy bóján? Úsztassuk el a hajókat? Boruljunk fel? Nem elég, hogy egy két méteres árhullámon lovagolunk. Úszni nem tudunk, csak csorogni. Ha elkap a víz, nincs visszaút. Nektek Mohács kell? Mert nekünk Mohács kell. Egyébként tényleg nem történt semmi.

A reggeli kávé után, mielőtt lebontottuk a sátrat, még egy fél órát ültünk a megáradt Duna  partján, jókat röhögcséltünk egy francia motoros páron. Az egyikőjük függőágyat rakott fel magának este, ami reggelre beleért a vízbe. A sátordíjat szedő néni megkérdezte, meddig megyünk, mire  elénekeltük vele együtt az idei túra mottójának választott   Koncz Zsuzsa slágert: “Ahogy lesz úgy lesz, A jövőt nem sejthetem, A sors keze rejtelem. Ahogy lesz, úgy lesz.” Ma amúgy is dalos kedvünkben voltunk, mert  a vízreszállás után kánonban, négy szólamban elénekeltük a Pál Kata Péter jó reggeltet. Egy kicsit eveztünk és a Vörös ingesek kerültek sorra, utána a Mi vagyunk a grund.😊😊

Megérkeztünk Paksra. Kikötöttünk Paks alsón, középsőn és felsőn.  5kmen belül háromszor szálltunk ki különböző okok miatt. Mint pl fürdés, vásárlás és emlékmű megtekintés. A paksi kajak klubnál felállított szobor az 1887 – es kompbaleset áldozataira emlékszik, amikor a túlterhelt komp 250 zarándokkal a fedélzetén felborult és mindenki vízbe fulladt.

A víz folyamatosan emelkedik, egyre nehezebb fürdő – és sátorhelyet találni, ezért olyan helyen kell táboroznunk, ahol kiépített üdülőtelep van. Itt olyan magasságban vagyunk, ahol az áradás miatt biztonságban lehetünk az emelkedő víztől. 

Kalocsánál a Meszes parton táborozunk. Itt megtaláltuk a túra eddigi csúcs gasztronómiai élményét a Kék Duna étteremben. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, érdemes kipróbálni. A változatosság kedvéért halat ettünk. Judit ma se evett halat és holnap se fog. 

Minden alkalommal, amikor megkérdezik az úticélunkat, kissé hitetlenkedve, irigykedve és elismerően tekintenek ránk. 

Ha most ennyit írtunk a semmiről, akkor holnap, ha történik valami, még többet fogunk. 😂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük