AUGUSZTUS 8. Szombat

Egész éjjel nem aludtunk. Hajnalig tartó mulatság volt valahol a parton nagyon hangos zenével. Így elég meggyötörten ébredtünk.

 A víz tovább emelkedett kb.egy métert. 

Egy esslingeni német pár férfi tagja megszólított minket, azzal, hogy a felesége tudni szeretné, hogy honnan hová megyünk. Leesett az álluk, amikor meghallották a történetünket. Ők két hetet töltenek Magyarországon, keresztül-kasul bejárva azt. Ez egy biztonságos hely, azért jöttek ide – mondták. 

Egy rövid evezés után, amikor éppen reggelizni akartunk, észrevettük a fajszi kompot, ahol a nagy melegben csobbanni akartunk. De itt egy gusztusos kis büfé volt ott. Remek táborhely lett volna és itt zene sem lett volna, ha tegnap továbbjövünk. Itt megszólított minket egy öreg, hippinek kinéző bácsi (aki velünk egyidős). Jól ismerte ezt a környéket, igy sok hasznos információval látott el bennünket. 

Aztán nem történt semmi. Csak a halőr figyelmeztetett a magas vízállásra. A Sió torkolatot figyelve egyszer csak előttünk termett az öreg hippi. A motorcsónakjával elénk vágtatott es egy jéghideg fröccsre hívott meg minket a nyaralójába, a Boni fok nevű helyre. Barátságos, családias környezetben házias sütemény hegyek, jéghideg rozé fröccs várt minket. Találkoztunk Ludmillával, a hét éves lúddal, aki a család kedvence. Dini, a hippi azt mondta, hogy ő minden éjjel két libával alszik. Kellemes társalgás után elköszöntünk. Itt táborozunk Gemenc szélén, a kisvasút állomásán (1495 km). Saját strandunk van, saját szúnyog rajunk és végre konzerv káposztát ehettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük