Augusztus 6. Péntek Belgrád, A SÖR VILÁGNAPJA!

Későn ébredtünk, mert a tegnapi nap igen csak küzdelmes volt és elfáradtunk. Tűzött a nap ezerrel. A vízen főztük a kávét. Hibázott a kutya, mert meghagyott egy darab serclit. Ezt igazságosan négy felé osztva Tündi töpörtyűjével megettük.

Továbbra is magas löszfal követi a jobb oldalon a Duna vonalát. Érthetetlen számunkra, hogy itt  egészen a szakadék szélére építkeznek. Láttunk leomlott lépcsőt, félig lelógó épületet. Borzalmas, hogy a löszfal tetejéről a Duna partjára öntik a szemetet és a sittet, ezért innentől a part gusztustalanul szemetes. Szerbiai benyomásaink közül ez az egyetlen, ami rossz érzéssel tölt el bennünket. 

Zimonyban kiszálltunk, mert a két Hunyadi emlékhelyet meg akartuk nézni. Zimony Belgrád része már. Az egyik emlékhely a Hunyadi-torony, amely a Millenniumra épített hét építmény egyike. Hunyadi nevét meg sem említette a torony tájékoztatója. A másik hely a sok kritikát kapott 2019-ben avatott Hunyadi-szobor.  Évának nagyon tetszett és ragaszkodott hozzá, hogy ezt beírjuk. 😊

Belgrádban egy szigeten vertünk sátrat, amit a helyiek Lidonak hívnak. A szigetet a nyári időszakban katonai pontonhíd köti össze a szárazfölddel, így bárki számára elérhető. Nagy homokpadja van így is, hogy magas a víz. 

Amit eddig megfigyeltünk Szerbiában, hogy sok minden emberközeli, itt az emberek igazán jól tudják érezni magukat. 

Mi meg a helyi kisvendéglőben jóízűen megvacsoráztunk és azon tűnődünk, hogy kerülünk haza. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük