Augusztus 7. szombat

Reggel Edit arra ébredt, hogy a matraca leengedett. Ez meghatározta a reggelünket. Sokáig tartott tanakodás után a ragasztás mellett döntöttünk. Judit hozott egy spéci ragasztót, amit a kisollóval vagdosott. A ráragadt ragacs miatt hangzott el a nap kérdése : Van valakinél egy kis körömlakk lemosó?  Egyszerre néztünk fel, vajon melyikünkre gondolt? Aki egy kicsit is ismer minket, az tudja, hogy ki nem tesszük a lábunkat otthonról körömlakk lemosó nélkül. Tudományos alapon megragasztottuk a matracot és 50 fokban elindultunk várost nézni. Már a kifelé vezető hídon felforrt az agyunk. 200 m gyaloglás után szembejött velünk egy bringa kölcsönző. Tudtuk, hogy Belgrád látnivalói nagyon messze vannak gyalogosan, igy meghoztuk a nap döntését: kölcsönöztünk bicikliket. Nagyon jó biciklik voltak.

Vettünk matracot, megnéztük a várat. Hunyadi nevével és a  Nándorfehérvári ütközet megemlítésével sajnos nem találkoztunk. A várfalról remekül lehetett látni a Száva és Duna összefolyását. A Száva színe sokkal sötétebb. Kíváncsiak vagyunk, hogy melyik szín lesz a domináns. A Száva a Duna legnagyobb mellékfolyója. Mi eddig azt hittük, a Tisza az.

Elmentünk a Tesla múzeumba. Kár, hogy ez egy női túra, mert egy vak hangot nem értettünk Tesla munkásságából.. Még Lisát is becsempésztük egy hátizsákban. De hát ő is nő. Így ő sem értett semmit Egy maszkos nő hadaró angol nyelvű előadását hallgattuk végig arról, amit magyarul sem értünk. Egy biztos, ha Dömi tartja a fénycsövet, villámok cikáznak a Tesla gombóc tetején. A néni görgetett egy arany tojást a Tesla fém tálcáján. Ezt sem értjük. A pasik lehidaltak volna. Cserébe Tesla úr jóvágású ember volt. 

Találtunk egy jó és csendes éttermet a Duna partján, ahol kiváló halat ettünk. 

Ma jó döntéseket hoztunk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük