Augusztus 12. csütörtök

Érkezés Donji Milanovac, a 991-es km-ig kb 20 km-t eveztünk.

Reggeli indulás és kávézás után kezdett feltámadni a szél. Kezdetben örültünk, hiszen hátulról fújt. Aztán már kevésbé voltunk lelkesek. A szél egyre erősödött, egyre nagyobb hullámok lettek. A szél is nem csak hátulról, hanem ahogy a Duna kanyarodott, kissé oldalról jött. Már messziről látszott Lepenski Vir, de sajnos nem volt feljárat a víz felől. Így nem tudtuk megnézni. Lepenski Vir egy fontos középkori lelőhely, ahol egy 8000 éves település nyomait találták meg a régészek. A rendkívüli leletegyüttest a duzzasztó gát építésekor elöntötte volna a víz, de kiásták és magasabbra helyezték. Egy üveg tetővel látták el, hogy látogatható legyen. 

Pihenésnek kiszálltunk a román oldalon a szép, igényes Emma motelnél. Innen 1 km-re volt az 1000 km-es tábla. Megpróbáltunk jó fényképet csinálni, de a nagy szél miatt ez nem igazán sikerült.

A következő 10 km ebben a szélben és hullámzásban megviselt minket. A szél viharossá vált, a hullámok tengeriek lettek. Küzdelmes volt.  A strandon kötöttünk ki, ahol megtapsoltak minket, gratuláltak nekünk. Persze, szinte minden cuccunk vizes lett a becsapodó hullamoktól, de ebben az időben minden gyorsan megszáradt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük