Augusztus 5. péntek

883 km táblától indultunk. 

Tegnap este vacsora közben kapta Dömi az üzeneteket, hogy hol a kutya? Így Éva azonnal szervezni kezdte, hogyan jutunk vissza Korbovoba a kiskutyáért. Korbovo 20 percre volt autóval Brca Palánkától. Így taxival mentünk el a kutyáért. Korbovoban a strandon megtaláltuk ŐT😄. A helyiektől elkértük a kutyát. Nevetve mondták, hogy vigyük csak, sőt, vigyük mindet! Együtt hajkurásztuk, végül is valamelyik bácsi megfogta. Visszavittük a sátorhoz, azóta velünk utazik. Ez nem kutya lopás, hanem kutyamentés volt! 

Reggel gyönyörű napfelkelte ébresztett minket, kicsit tudtunk visszaaludni, de aztán nagyon melegünk volt, így sátrat bontottunk és nekiindultunk. A szokásos vizen-reggeli után sok fürdéssel, de folyamatosan eveztünk. Végre megláttunk egy falut kocsma reményében a szerb oldalon. De a román oldalon megszólalt a rendőr szirénája. Így nem rángattuk az oroszlán bajszát és a szemközti román faluban kötöttünk ki. A parton lévő helyiek sajnálkozva közölték, hogy a kocsma csak délután 4-kor nyit ki. Látva szomorú arcunkat, a néni megkínált minket hideg sörrel. Ez most életet mentett, mondtuk neki. Mi pedig visszakínáltuk őket madárlátta, Edit-féle süteménnyel. Az üdülőtelep apraja-nagyja kiszaladt egy kis csevegésre. Hitetlenkedve néztek minket, hogy honnan hova evezünk. Szerintük a második erőműnél nem tudunk tovább menni. Azért mi megpróbáljuk! 

Mikor leértünk az erőműhöz, teljesen tanácstalanok voltunk, hogyan jutunk át. A helyi lakosok össze-vissza beszéltek, hogy merre menjünk. Senki nem tudott semmit. Leeveztünk 5-6 km-t a két határ között ide-oda, mire egy felbukkanó uszály megmutatta a helyes utat. A román határőr segítőkész volt, odatelefonált a zsilipeseknek, hogy várjanak meg minket. Szóval szerencsénk volt a zsilipeléssel! 

A meleg és nap megevett minket, és most a sátor három négyzetméteres árnyékában punnyadunk. 

Bekutyagoltunk a faluba az étterembe, de nem adnak enni. Judit intézi a szakács nénivel. Még a Google fordítót is bevetette. Lesz vacsoránk😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük