Augusztus 11. csütörtök

691-es táblától indultunk 

Erős szembeszélben eveztünk egész nap. Így kb 10 km után Orjahovoval (Bulgária) szemben kikötöttünk egy kis étteremnél. Alig ültünk le, megjelentek a rendőrök, az egyik beszélt angolul. Kérték az igazolvanyokat, telefonáltak és kérdezgettek minket: Hol léptünk be? Hol a kocsi? Honnan a hajó? Hová megyünk? Nehéz ez! Nem igazán érthető. De mindent rendben találtak. Ezek után finomat ettünk, megkóstoltuk a helyi csorba levest. 

Tovább indultunk a szembeszélben. Nem jött semmilyen hajó. Azt gondoljuk, hogy korlátozás lehet, hiszen a hajózó utat jelölő bóják a szárazon vannak, vagy a hajózó úton leér a lapátunk. 

Egy két négyzetméteres homokzátonyon nagyot fürödtünk. Az öregasszony Lisa, a korelnökünk meglepetten vette észre, hogy elfogyott a lába alól a talaj és kissé sodrásba került. De meg lett mentve. 

Ostrovoban kikötöttünk egy falusi találkozó helynél, amit hivhatunk kocsmának, bodegának, büfének. A lényeg az, hogy kapható sör, hűtött ital, néhány egyszerű étel és láthatóan itt éli a falu a közösségi életét a napi munka után. A kecskéket errefelé terelték haza. Az egésznek nyugodt, természetes hangulata volt. Jó ilyet látni. A kocsmáros néni várja a TID-et, ami 18-án ér ide. Biztosan jó üzlet ez. 

Ostrovo alatt egy hatalmas homokzátonyon a sátorozunk. Csodálatos volt a naplemente, most a teli holdban gyönyörködünk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük